„Произведени са 2-3 изстрела", каза главният секретар на МВР

Установени са ценни свидетели по разследването на убийството на Мартин Божанов-Нотариуса в София. Това заяви пред журналисти главният секретар на МВР Живко Коцев. Престъплението беше извършено в кв. „Горна баня” в сряда вечерта.

„Приключиха първоначалните действия по разследването, открити са доказателства, които се отнасят към бъдещото производство. В днешния ден ще се извърши допълнителен оглед. Имаме предположение за мястото на стрелбата", поясни той.

Премиерът за убийството в София: Божанов няма досие, разследван е само от журналисти

Според свидетелски показания са произведени два или три изстрела. „Теренът ще се огледа внимателно, за да се уточни посоката на оттегляне”, поясни главният секретар на МВР. И допълни, че органите на реда ще проверят криминалното минало на убития. 

На въпрос дали съпругата на Божанов все още работи в ГДБОП, Живко Коцев каза следното: „Доколкото ми е известно, тя е била уволнена, но е обжалвала и е върната обратно на служба. В момента е по майчинство".

Разстреляха Мартин Божанов - Нотариуса в София

По-късно от пресцентъра на МВР уточниха, че съпругата на Мартин Божанов е спечелила конкурс в МВР и е назначена на изпълнителска длъжност в ГДБОП, считано от 20 май 2021 г.

С предложение на тогавашния директор на ГДБОП главен комисар Калин Стоянов до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков нейното служебно правоотношение е прекратено от началото на август 2021 г., поради отказ за издаване на разрешение за достъп до класифицирана информация. През октомври същата година Административният съд в София, а през март следващата и Върховният административен съд, я връщат на работа като стажант в МВР, считано от май 2022 г.  

В момента тя е в отпуск по майчинство, уточняват от пресцентъра на МВР.