Министърът съобщи, че познава отстранения служител от ГДБОП

Изземват се компютърни конфигурации и документи от така наречения частен клуб за магистрати. През периода, в който съм бил директор на ГДБОП, се е работило по този случай. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в съвместен брифинг с главния секретар на МВР Живко Коцев и директора на СДВР старши комисар Любомир Николов.

Министърът съобщи още, че познава арестувания служител от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", заподозрян в шпионаж в полза на Русия. "Познавам отстранения служител, тъй като бях две години директор на Дирекцията. Как да го опиша - човек, който е труден в комуникацията", каза той. 

Полицията и Прокуратурата влязоха в частния клуб за магистрати, свързан с Нотариуса

Стоянов поясни, че на територията на столицата се извършват две обучения. "Със заповед на премиера Николай Денков се провежда антитерористично учение на МВР. Органите на реда тестваха плановете за реагиране при извънредна ситуация в реална среда. Обучението включваше съвместна работа на екипи от различни структури на МВР, Министерството на отбраната, Столична община, Спешна помощ и БЧК". 

„Целта на това е да се провери времето на реакция на службите. В следващите дни ще направим задълбочен анализ”, допълни той.

Припомняме, че тренировката беше планирана да се проведе още миналата сряда, но беше отменена в последния момент. Същата вечер беше подаден и сигнала за убийството на Мартин Божанов – Нотариуса.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase