Да надникнем зад кулисите на филма

Рубриката „Шоубизнес” на NOVA NEWS ни дава бърз поглед зад кулисите на филма „Аргайл: Супершпионин”, режисиран от Матю Вон.

Лентата разказва за Ели Конуей – уединена авторка на поредица от шпионски романи, чиято идея за блаженство е нощ, прекарана у дома пред компютъра, в компанията на нейната котка Алфи. Но спокойните вечери у дома за писателката остават в миналото, когато измисленият сюжет на последната ѝ книга - за тайния агент Аргайл и мисията му да разкрие опасен синдикат, започва напълно да се припокрива със секретните действия на реална шпионска организация. Придружавана от незаменимия ѝ спътник Алфи и алергичния към котки таен агент Ейдън, Ели се впуска в шеметна надпревара по цялото земно кълбо в опит да остане една стъпка пред убийците. Междувременно нейният измислен свят и реалният започват да стават все по-неразличими един от друг.

В специално видео зад кадър впечатляващият звезден състав ни кани на вълнуващо бягство в свят, в който тайните не познават граници. Те вдъхват по несравним начин живот на една история, в която нищо и никой не е такъв, какъвто изглежда.

Саундтракът на филма "Аргайл: Супершпионин": Смес от диско и тайна песен на "Бийтълс" (ВИДЕО)

Саундтракът към продукцията съдържа две песни в изпълнение на Ариана Дебоуз. Носителката на „Оскар” за най-добра актриса в поддържаща роля за превъплъщението си във филма на Стивън Спилбърг "Уестсайдска история" този път влиза в образа на певица.

„За мен беше истински взрив от емоции да запиша песента. Режисьорът Матю Вон ми се обади и ми представи идеята си за композицията, която е написал заедно с Гари Барлоу, Лорн Балф и Стюарт Прайс. Стигнахме до студиото и записахме песента. Толкова се забавлявах! Внесох моето собствено настроение и експериментирах. За мен това е чест", споделя Дебоуз.

По подобен начин Вон се свързва и с носителят на „Грами” Лорн Балф. За първи път музикантът, чиято кариера обхваща над сто филма, както и телевизионни предавания и видеоигри, пише музиката заедно с режисьора.

Вон има и още една изненада. Около година преди завършването на работата по филма Джайлс Мартин, син на покойния продуцент на „Бийтълс” Джордж Мартин, предлага да помогне и да намери мелодия за героинята Ели Конуей. И така във филма можете да чуете „Now And Then” - последната песен на „Бийтълс”, разработена с помощта на изкуствен интелект.

Още по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase