Те са били в Русия по покана на партията на Владимир Путин

След посещението на депутати от „Възраждане” в Русия от „Продължаваме Промяната – Демократична България” поискаха изключване на двама народни представители от комисии, в които членуват. Става въпрос за Ангел Георгиев от Комисията по външна политика и Ивелин Първанов от Комисията по отбрана. Те са били в Русия по покана на партията на Владимир Путин и са взели участие във форум.

Изключените депутати от "Възраждане" дават на прокурор общинският съветник Деян Николов

„Народни представители, които бяха в Русия по покана на партията на Путин, казват, че са ги информирали за външната политика на страната. Какво толкова са ги инструктирали, предавали ли са информация, която касае националната сигурност?”, попита Явор Божанов от ПП-ДБ.

„Може би някои хора са свикнали да получават инструкции и ние не сме като тях. Бяхме в университет, където студенти изучават дипломатически предмети. Разбирам, че от ПП-ДБ са свикнали да получават инструкции, но ние бяхме там на открито. А инструктажите обикновено не се правят на открито и хората не се снимат отпред”, заяви Ивелин Първанов от „Възраждане”.

„По никакъв начин не сме били инструктирани за външната политика. Това са глупости. Говорихме си предимно възможностите наши дипломати да бъдат обучавани там", обясни Коста Стоянов от  „Възраждане”.

 „Нормално ли е хора, които имат достъп до класифицирана информация в деня, в който убиват Навални да отиват в Москва”, попита Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase