Според Аздеева свободата няма граници, но хората сами си ги поставят

Силвия Аздреева е първата българка изкачила върховете „Еверест”, „К2” и „Охотце”. А Емона Карагьозова е основател на клуб „Младите дами в бизнеса”.

„Днес съм взела нещо специално – българският флаг, който развях на 8611 м. на връх „К2” – втория по височина в света. Винаги, където и да отида, нося българското в себе си и съм горда да съм българка”, заяви алпинистът Силвия Аздеева.

„Да си патриот днес означава да си човек, който се стреми да подобрява средата в България. Но също така да съхранява, запазва и предава историята, езика и традициите ни”, каза предприемачът Емона Карагьозова.

От Перник до папа Франциск: Габриела, която промени лицето на България (ВИДЕО)

Според Аздеева свободата няма граници, но хората сами си ги поставят. „Хората не вярват в себе си, но не бива да се страхуват. Именно когато повярват ще успеят да постигнат желанията си”, допълни тя.

„Всеки човек има нужда понякога да повярва в себе си. Националната кампания на нашата общност „Горда съм българка” цели точно това. Стремим се да повишим националното самосъзнание. За тази инициатива организираме различни благотворителни кампании”, каза още Карагьозова.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase