Идеята за филма се ражда преди пет години

28-ото издание на „София Филм Фест” ще бъде открито на 13 март с лентата „Клопка” на режисьора Надежда Косева. Създаден като копродукция между България и Германия, проектът е представян в програмата на „София Мийтингс”, както и на пазарите в Сараево и Сан Себастиан.

Историята среща зрителите с един особен герой – Божека, чешит със силно развито чувство за достойнство, който живее усамотено на брега на река Дунав, в хармония с природата и животните в малкия си своеобразен зоопарк. Когато местният олигарх, с подкрепата на кмета и началника на полицията, започва печеливш за него, но опасен за хората проект за хранилище за ядрени отпадъци край града, Божека се оказва единственият човек, осмелил се да му се противопостави.

Откриват „София Филм Фест” в средата на март

„Моето пътешествие с „Клопка” започна преди пет години, когато авторът на сценария Боян Папазов и продуцентът Владимир Андреев ме поканиха да бъда режисьор на лентата. За мен беше изключително важно да се захвана с този филм, защото в образа на главния герой припознах този на баща ми. Освен това, съм убедена, че всеки трябва да се бори да запази собственото си достойнство”, сподели Косева.

Още по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase