Режисьор на лентата е Джонатан Глейзър

По родните киноекрани вече може да гледате историческата драма „Зона на интерес“ на британския режисьор Джонатан Глейзър. Филмът е копродукция между Великобритания, Полша и САЩ и е вдъхновен от едноименния роман на Мартин Еймис.

Лентата разказва част от живота на Рудолф Хьос и съпругата му, които се опитват да реализират мечтания семеен живот в непосредствена близост до Аушвиц.

Любопитни детайли за 96-ата церемония за наградите „Оскар“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Глейзър подхожда към травматичната и болезнена тема за концлагерите по деликатен и оригинален начин. Според критиците „Зона на интерес” е може би най-впечатляващата продукция за Холокоста от началото на века.

Премиерата на филма се състоя по време на филмовия фестивал в Кан, където режисьорът получи наградата „Гран При”. „Зона на интерес”, който се разпространява от „Бета Филм”, е удостоен с общо 51 награди и 157 номинации, сред които са и две BAFTA – за най-добър неанглоезичен филм и най-добър британски филм. Той има пет номинации за „Оскар”, сред които за най-добър международен филм, за най-добър адаптиран сценарий и за режисура.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase