По думите на посланика ни в Щатите няма информация за имената в новия списък „Магнитски”

Малка част от републиканците и демократите се противопоставят на помощта за Украйна. В края на краищата пакетът от 60 млрд. долара ще бъде предоставен. Това каза посланикът на България в Съединените американски щати Н.Пр. Георги Панайотов. 

„Американският президент Джо Байдън започна обръщението си към нацията с темата за Украйна, защото, говорейки за войната, винаги стигаме до желанието за свобода от чужда власт. Това е много дълбоко вплетено в ДНК-то на САЩ”, обясни той.

ЕС одобри 5 милиарда евро за оръжия за Украйна

Панайотов посочи, че в Конгреса има много категорично мнозинство в полза на предоставянето на военна помощ за Украйна. „Това не се случва, защото редица въпроси се използват в предизборната кампания и от републиканци, и от демократи. Помощта за Украйна се закачи за проблема с миграцията. Около 10 000 нелегални мигранти влизат в Щатите ежедневно. Поради тази причина са сблъсъците в Конгреса, но когато Байдън каза, че страната ще продължи с помощта, беше аплодиран и от двете партии", коментира посланикът на България в САЩ.

По думите му няма информация за имената в новия списък „Магнитски”. „САЩ не обсъждат с никого и не координират с никого решенията си. Те решават какво да правят абсолютно суверенно”, заяви Панайотов. И допълни, че когато страната ни покрие критериите, ще бъдат премахнати визите до Щатите. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase