Решението предизвика скандал

Съдът в Барселона реши да освободи под гаранция на стойност 1 милион евро осъдения за изнасилване футболист Дани Алвеш. В края на февруари бившата звезда на Бразилия бе осъден на 4 години и половина, след като бе признат за виновен по обвинение за изнасилване.

Присъда за изнасилване: Футболната звезда Дани Алвеш влиза в затвора

По-малко от месец по-късно бе решено, че бразилецът може да излезе на свобода срещу 1 млн. евро, като една от причините за решението е, че той вече е излежал една четвърт от присъдата си, докато тече делото. Допълнително условие на съда е Алвеш да предаде испанския и бразилския си паспорт, да остане в Испания и да се явява в съда ежеседмично. Въпреки това прокуратурата се възпротиви на решението, заявявайки, че има голяма опасност Алвеш да напусне нелегално страната.

Адвокатът на изнасилената от Алвеш жена заяви, че това е "правосъдие за богатите". "Много съм изненадана и напълно скандализирана.Това е скандално, той може да намери един милион за секунди", коментира Естер Гарсия. Алвеш има общо 43 трофея в кариерата си, като по този показател изостава единствено от Лионел Меси. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС