Звездата беше номинирана за „Златен глобус” за играта си в „Паднали листа”

Финландската актриса Алма Пьойсти е специален гост на 28-oто издание на „София Филм Фест”. Тя пристигна в България, за да представи новия филм на режисьора Аки Каурисмаки „Паднали листа”. Лентата спечели наградата на журито по време на филмовия фестивал в Кан, а Алма получи няколко престижни номинации, сред които и за „Златен глобус”.

„Това е романтична комедия ала Аки Каурисмаки. Има от неговия хумор, както и характерните за творчеството му обрати. Става дума за двама много самотни хора на средна възраст, които се срещат случайно или пък с помощта на съдбата. Те са изключително горди личности, които работят усилено. Имат неприятни работни места, но все пак успяват да се грижат за себе си. Анса - моята героиня е жена с достойнство, не е много богата, но върши работата си честно. Тя има способността да вижда доброто у хората, както и в кучетата, по начин, по който другите не могат”, разказа Пьойсти в специално интервю за „Шоубизнес” по NOVA NEWS.

„Клопка” на Надежда Косева открива „София Филм Фест”

Тя описа работата си с режисьора на „Паднали листа” като сбъдната мечта. И признава, че е била поразена от изключителния успех на лентата по целия свят. „Надявам се след това красиво изживяване да излезе още работа за мен”, казва актрисата.

Цялото интервю гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase