„Актьорската професия ми е дала всичко", посочва актьорът

Рубриката „Тук и сега” представя една емоционална среща с един от най-обичаните български актьори и продуценти Любо Нейков. Деси Банова-Плевнелиева се срещна с големия комедиант малко преди поредната му сценична изява.

„Убеден съм, че майсторите на хумора са минали през трагедия. Не можеш да измъкнеш хумора, ако не си бил много наранен и не си минал през болката. Даже тези, които не са ми забавни, а се опитват да бъдат, те просто не познават болката. Ако я познаваха, щяха да са много забавни”, заявява актьорът и продуцент Любо Нейков.

След загубата на майка му и брат му, актьорът казва, че човек никога не се справя с тази болка. „Научаваш се да живееш с болката. Ти губиш най-близките си, които имат най-много смисъл и значение за теб. Останалите не, че не ги уважаваш, харесваш или обичаш, но те нямат такова значение. Когато загубиш почва от тези най-близки хора, търсиш да заместиш тяхната липса с други - приятелите”, допълни той.

"Тук и сега": Д-р Мирослав Ненков - без упойка в операционната

Любо Нейков поема грижата за дъщерята на брат си. „Тя порасна като една вълнуваща млада жена. Акушерка е в болница „Майчин дом”. Завърши, работи и е много забавна. Много сме близки, много я обичам”, посочва актьорът

Той подчертава, че няма сценична треска. „Но има вълнение, разбира се, защото публиката е поредния актьор, участник в представлението и ти се вълнуваш. Не знаеш какъв партньор ще ти дойде”, коментира Нейков.

„Винаги, от най-ранна детска възраст и надявам се, до преклонна такава, голямата ми любов ще бъде театъра. Телевизията и киното са част от нашата професия - много забавна, интересна и любопитна. Но сцената си сцена, театъра си е театър”, казва актьорът.

Башар Рахал за чудесата в живота си, семейството и любовта

Любо Нейков завършва Техникум по електротехника в Червен бряг, но пътя му достига до кандидатстване в НАТФИЗ. „Това е нещо, за което съм мечтал и желал от много малък. Това си представях и исках и така продължих”, допълва той. 

„Актьорската професия ми е дала всичко. Не мога да каза, че нещо ми е взела. Дала ми е спокойствие, мир, мъдрост, смирение, поглед върху хората и живота”, казва Нейков.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase