По информация на МВР 28 души са задържани

Фенските фракции на "Левски" и ЦСКА от секторите А и Г се обстрелваха със сигнални ракети на Националния стадион "Васил Левски" в поредното издание на Вечното дерби. Наложи се и полиция влезе за кратко в сектор А, след като фенове на "сините" се опитаха да пробият и да навлязат на пистата на стадиона. По информация на МВР 28 души са задържани. Осем за притежание на наркотични вещества, двама за забранени предмети, двама за агресия, един за неподчинение на полицейско разпореждане и 15 за носене на пиротехника – 11 от тях непълнолетни. Сред тях и четирима малолетни.

Дете и мъж от Сектор А пострадаха и бяха отведени от стадиона с линейка. Вторият е със спукана скула, научи NOVA. По-късно пък фенове от Сектор Б се насочиха към Сектор А, след което двете агитки се сблъскаха преди полицията да се намеси, пише "Гонг". Дикторът на стадиона отправи няколко призива към феновете да се успокоят. През второто полувреме фенове на "Левски" спретнаха истинско меле с органите на реда, които бяха в близост до един от секторите.

СНИМКИ ОТ ДЕРБИТО ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА ТУК

След напрежението ситуацията утихна, но органите на реда изведоха най-активните участници в създалите се безредици. На пистата се видяха и хвърлени камъни от трибуните. Привърженици на "сините" реагираха остро, след като ракети полетяха към сектора им, както и към ложата на Националния стадион, а стюарди се сбиха със запалянковци. 

Откриха ракети и мощни взривни устройства на Националния стадион (ВИДЕО+СНИМКИ)

Часове преди дербито от СДВР съобщиха, че са намерили големи количества пиротехнически средства, укрити на различни места на стадиона. Сред тях са ракети с голям обхват и самоделни взривни устройства с дистанционни.  Стана ясно и, че пет от камерите на стадионa не работят. Все още не е установено кой и как е успял да внесе пиротехниката.

ЦСКА се наложи над "Левски" с 2:0 в 162-то издание на Вечното дерби.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase