В кулоарите на парламента депутатите вече са на тема предизборни престрелки

Бойко Борисов предложи транспортният министър Георги Гвоздейков, който е бивш кадър на „Продължаваме Промяната”, да оглави щаба за изборите. От ПП-ДБ отговориха на това, като обвиниха лидера на ГЕРБ в „маркетинг трик”.

Още преди кампанията, в кулоарите на парламента депутатите вече са на тема избори и предизборни престрелки. Според Борисов Гвоздейков трябва да оглави предизборния щаб, за да има спокойствие, а той самият му имал доверие, че е честен човек.

Борисов: Ще подкрепим идеята Гвоздейков да оглави щаба за изборите

Гвоздейков беше част от „Продължаваме Промяната”, министър на транспорта в правителството „Денков-Габриел”, но след като остана на поста и в служебния кабинет на Главчев, от ПП го изключиха от партията. От ПП-ДБ се опасяват, че ГЕРБ използват името му като трик.

Още вчера правителството изпрати решение, според което Гвоздейков ще отговаря основно за координацията за подготовката на изборите. Но все още няма решение за щаба. Това кой ще застане начело е на Министерския съвет.

„Мисля, че всички ще приветстваме решението министър Гвоздейков да оглави щаба за изборите, за да могат да се проведат едни честни и демократични избори. Защото е учредител на ПП. Той им беше знаме, символ, безспорно честен човек. Така всички ще са спокойни”, коментира Борисов.

Петков: Борисов и Пеевски правят маркетингов трик, като използват името на Гвоздейков

Лидерът на ГЕРБ заяви, че има доверие, но не изключи възможността Гвоздейков да се договори с вече бившите си колеги. „Ако се договори, ще стане като на предишните избори – ала-бала”, добави той.

От ПП-ДБ заподозряха подготвяна схема за вота. „Борисов, много умело, и Пеевски, защото те винаги са двамата, умело правят един маркетинг трик, където слагат името на Гвоздейков отпред, за да си правят всичките задачи за купен вот в МВР, които са си поставили. Да могат да оправдаят и да замажат очите на хората през името на Гвоздейков, а изцяло да държат контрола в собствени ръце”, посочи Кирил Петков.

Иванов: Отстраняват всички ръководни кадри, които не се ползват с доверието на Пеевски

Въпреки критиките, от ПП-ДБ не изключиха възможността след изборите отново да преговарят с ГЕРБ, като заявиха, че ще предложат формула, която да стъпи като конструкция на вече изготвеното споразумение.

„В това споразумение може да забележите, че Пеевски отсъстваше и именно това се превърна в причина да бъде взривено управлението”, каза съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов.

Критики дойдоха и от лидера на БСП Корнелия Нинова. „Доказателство, че правителството е на Бойко Борисов и вече започва да им нарежда какво да правят. Ще видим дали ще го изпълнят”, заяви тя.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.