Така той коментира кадровите промени в ДАНС и МВР

Отстраняват всички, които не се ползват с доверието на Делян Пеевски. Тези, които имат доверието му, остават или се връщат на своите позиции. Така съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов коментира освобождаването от поста на заместник-председателя на ДАНС Петър Петров и назначаването на Стоян Темелакиев за заместник-министър в МВР.

Петков: Борисов и Пеевски правят маркетингов трик, като използват името на Гвоздейков

Във връзка с показания на бившия министър на електронното управление Александър Йоловски, Иванов подчерта, че са дадени още през октомври миналата година и оттогава Божидар Божанов и Кирил Петков не са търсени, а твърденията му за трите срещи трябва да се изяснят от прокуратурата. „Месеци наред Петков и Божанов са готови да съдействат, не са търсени, когато започва кампанията, тези твърдения се вадят, за да се използва прокуратурата за „медийна бухалка”, добави съпредседателят на ДБ.

По въпроса дали ПП-ДБ ще подпишат коалиционно споразумение за общо управление с ГЕРБ и ДПС след изборите, Иванов обясни, че в началото на предизборната кампания коалицията ще излезе с ясна формула как си представят управлението на страната, която ще стъпи на предложеното вече споразумение като цели и конструкция. „Ние ще започнем оттам, но това ще стане, когато имаме решение на нашите колективни органи”, уточни Иванов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.

Източник: Нелли Желева, БТА