Вкусното ястие събира майстори от цялата страна
Започна четвъртото издание на националния фестивал „Да завием баница“ в село Крушовица. Вкусното българско ястие и тази година събира майстори от цялата страна. Фолклорната програма, която съпътства кулинарното състезание ще бъде своеобразен мост във времето с възстановка - разказ за една лична история на момък дошъл и останал в Крушовица заради мома – хубавица.
Баничка в евро...че и по-евтина: Как в Благоевград въведоха евровалутата
Организаторите обещаха тя да бъде като баницата с щипка сол, малко захар и много удоволствие за хората. „Най-харесвана е баницата със сирене. Замесването на тестото става с малко сол, защото иначе се къса тестото. В содата се слага оцет. Под час е необходим, за да се направи една баница, разказва Мара, която от дълги години е майстор на баници.
Участници в кулинарното състезание коментират, че приготвянето на баница с орехи, отнема повече време. А според организаторите най-специалната баница в Крушовица, е тази с тиква и орехи.
Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase