Заради неизплатени обезщетения две сестри са живели повече от пет години без отопление

Две сестри от Сан Бернардино, Калифорния получиха неочаквано голям подарък. На двете бяха предложени 5 000 долара застраховка за щети, причинени от проливен дъжд. Съдебен състав обаче им присъди 18 милиона долара.

Бурите и наводненията в Калифорния взеха жертви (ВИДЕО)

Дамите свидетелстваха, че са живели в дома си повече от пет години без отопление поради спор със застрахователната им компания. Затова решават да осъдят фирмата за това, че не са платили за поправка на щетите от наводнението в дома им. Неочаквано обаче се оказаха по-богати с цели 18 милиона долара. Съдебните заседатели постановиха в тяхна полза и наложиха наказателни щети на застрахователната компания.

Домът на Дженифър Гарние и Анджела Тофт в Пиньон Хилс е наводнен от порои през февруари 2019 г. Калната вода нанася много разрушения, включително на инсталациите за отопление и климатизация. Дъждовната вода е повредила и електрическата система в сглобяемия им дом, съобщи техния адвокат Майкъл Ернандес.

Сестрите изчислили, че им трябват повече от 100 000 долара, за да поправят щетите, но когато подават иск в застрахователната компания American Reliable, им предлагат само 5 000 долара.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Цветина Петкова
Източник: LaTimes