Други двама са в много тежко състояние

Двама младежи - на 20 и 21 години, загинаха при тежка катастрофа в Пловдив. Инцидентът е станал около 3.30 ч. в нощта срещу понеделник на бул. „Руски”, в близост до кръстовището с бул. „Шести септември”.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

По първоначална информация джип, който идвал от Централна гара, се качил на разделителната мантинела, навлязъл във велоалеята между двете ленти и се блъснал последователно в няколко чинара. От удара колата се разцепила на две. Предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвърчала на пътното платно. 

Към мястото са били насочени екипи на Спешна помощ, полицията и пожарната. Медиците констатирали смъртта на 21-годишния водач и пътничка до него - на 20 години. С опасност за живота в болница са откарани 22-годишни момче и момиче, пътували на задната седалка. 

Междувременно спешна медицинска помощ се оказва и на сериозно пострадал 56-годишен служител на РДПБЗН -Пловдив, който при спасителната акция е ударен от клон на дърво. Той е със счупвания.

Извършва се оглед на местопроизшествието. До приключването му беше спряно движението и в двете посоки по бул. „Руски”, в отсечката между ул. „Преслав” и бул. „Шести септември”. По случая е образувано досъдебно производство, разследват се причините и обстоятелствата, довели до тежкия инцидент. Първоначалната версия е движение с превишена скорост.

От МВР потвърдиха за NOVA, че загиналият водач на автомобила е бил син на служителка на „Пътна полиция”. Според експерти колата се е движила с близо 200 км/ч.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase