Каква е цената да стигнеш до най-отдалечените кътчета на Земята

Каква е цената, която плащат за своите избори и защо се гордеят с България. Това коментират проф. Христо Пимпирев и първата българка, изкачила три осемхилядника, Силвия Аздреева в студиото на „Събуди се”.

Вот 2 в 1: България гласува на европейски и предсрочни парламентарни избори

Аз се гордея изключително много с България. Консултативното съвещание по Антарктическия договор се проведе наскоро в Индия. Това всъщност е правителството на Ледения континент, който е важен, защото е 1/10 от повърхността на Земята. България е една от 29-те държави с право на вето и глас там. Това каза полярният изследовател.

„Винаги развявам флага ни на всеки връх със сълзи на очите”, каза Силвия Аздреева и добави, че България трябва да взима пример от Непал. „В Катманду бях отличена като посланик на непалското изкуство и култура. За мое най-огромно съжаление хората, които допринасят най-много и споменават България по целия свят, не намират тук достатъчно признание”, сподели тя.

Проф. Пимпирев отбеляза, че винаги ще гласува и че „България ще пребъде с всички постижения, които има в науката и в други области”.

ВСИЧКО ЗА ВОТА 2 В 1 ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase