На шоуто присъстваше и един от най-големите актьори с индиански произход

Модни дизайнери от Санта Фе, Ню Мексико се включиха в първата по рода си Седмица на модата на коренните жители на континента, разказва Voice of America.

Създател на шоуто е Амбър Дон Беър Роуб, тя споделя, че иска да покаже таланта на местните хора и как те могат да променят света, подчертавайки културата и историята на коренното население. Амбър е на мнение, че то не получава достатъчно признание на своето минало и традиции, въпреки че е населявало тези земи още преди създаването на САЩ и Канада.

Химакалас Пам Бейкър е един от тези дизайнери, които се включват в шоуто. Тя смята Седмицата на модата ще бъде голямо признание за индианците. Бейкър е включила части от палестинската култура в своето шоу. „Това, което се случва в Палестина, е това, което се е случило с местните хора в САЩ преди“, казва тя.

"Все още сме тук": Индианците, които разказват за себе си чрез изкуството (ВИДЕО+СНИМКИ)

Един от най-големите актьори с индиански произход Уес Стъди споделя за VOA, че преди години не си е представял, че може да се случи подобно събитие. Той смята, че Седмицата на модата на коренното население на САЩ е резултат от това, че местните хора са вложили цялото си сърце и почтеност, за да покажат мечтите си, и за да не бъдат невидими за обществото.

Организаторите на шоуто казват, че дизайнерите ще продължават да работят за индианския пазар, за да може модата да стига до по-големи платформи, посочват от VOA.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Voice of America