Лентата отново е дело на режисьора Ридли Скот

През 2000 г. режисьорът Ридли Скот покори света с мегахита "Гладиатор", който отекна във вечността, като стана вторият най-касов филми за годината, получи дванадесет номинации за „Оскар“ (от които спечели пет, включително за най-добър филм и най-добра мъжка роля на Ръсел Кроу), еднолично възроди жанра на историческия епос и остави трайна следа в киното и световната попкултура. На 15 ноември той се завръща на арената на Колизея със зрелищната мегапродукция "Гладиатор II".

Ръсел Кроу: Чувствам се леко неудобно заради "Гладиатор 2", това не е пътешествието на този герой

Действието се развива няколко десетилетия след събитията в първия филм. Луций – внук на бившия император на Рим Марк Аврелий и син на Луцила – живее със съпругата и детето си в Нумидия. Когато римски войници, начело с генерал Марк Акаций, нахлуват в берберското царство, за да го присъединят към империята, Луций е взет в робство. Воден от нестихващата си ярост и вдъхновен от историята на Максим, той се бие като гладиатор, за да се опълчи срещу тираничното управлението на младите императори Каракала и Гета.

В главната роля на Луций влиза номинираният за „Оскар“ Пол Мескал ("Под слънцето"), а редом до него застават виртуозният двукратен носител на престижния приз Дензъл Уошингтън като Макрин, Педро Паскал като генерал Акаций, Колин Куин и Фред Хекинджър като Гета и Каракала, както и Кони Нилсен и Дерек Джакоби, които се завръщат в образите си на Луцила и сенатор Гракх.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase