Вероятна причина за инцидента са тридневните проливни дъждове в страната

На 12 юли по време на сутрешните учебни занятия се срутва двуетажно училище в северната част на централна Нигерия, което затрупва около 120 ученици и учители, и предизвиква трескаво търсене на хора в развалините. Местна телевизия съобщава за 12 загинали, пише "Гардиън".

Загинал и ранени при срутване на покрива на летището в Делхи (ВИДЕО+СНИМКИ)

Жертвите викали за помощ под развалините на академията "Свети" в северния район на Джос, а родителите отчаяно търсели децата си, след като сградата се срутила.

"Двуетажна сграда, в която се помещава академията "Свети" в Буса Буджи в северния район на местното правителство на щата Джос, се срути тази сутрин, убивайки няколко ученици", завиха от Националната агенция за управление на извънредни ситуации. "В момента NEMA и други важни заинтересовани страни провеждат операции по издирване и спасяване", се казва в него.

Жилищна сграда в Истанбул се срути, има починал (ВИДЕО)

Длъжностните лица не дават точни данни за броя на жертвите, но жител на мястото заяви, че според него там са загинали осем души, а десетки други са били ранени.

Не става ясно каква е причината за срутването, но жителите казват, че то е дошло вследствие на тридневни проливни дъждове в Плато.

Срутванията на сгради са доста често срещани в най-многолюдната африканска държава поради слабото прилагане на строителните стандарти, небрежността и използването на нискокачествени материали.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase 
Източник: БГНЕС