Според него това е въпрос на време, на часове

Седмица след опита за покушение над Доналд Тръмп, какво се случва в Съединените щати. В „На фокус” е кореспондентът на NOVA в СAЩ Ясен Дараков.

Тръмп на митинг след опита за покушение: Пред вас съм само заради милостта на Бог (ВИДЕО)

„Поддръжниците на Тръмп са като една секта. Той за тях е като месия, слязъл на земята. Тези хора имаха сълзи в очите, докато той говореше”, разказа Дараков.

Официалната информация за състоянието на Байдън е, че е болен от ковид. „Стрелбата помогна и на Байдън, защото спря разговора за неговото отстраняване. Той беше придобил невероятна скорост и ако не се беше случило това с Тръмп, най-вероятно вече щеше да има много по-ясна картина”, смята журналистът.

„Въпрос на време и часове. Струва ми се, че Джо Байдън в края на тази седмица няма да бъде кандидат за президент”, добави той.

„Най-логично е да го замести Камала Харис, тъй като за тях са гласували над 80 млн. демократи по време на първичните избори. Парите, които са събрани за кампанията им, могат да се използват както от Байдън, така и от Харис”, отчита Дараков.

По думите му Мишел Обама няма квалификация да е президент на САЩ. „Тя беше страхотна първа дама. В страна, която харесва шоубизнеса, като САЩ, не бих се учудил тя да е успешен кандидат”, каза още той.

Целия разговор и още по темата вижте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase