Републиканците настояват, че не става въпрос за блокиране на имиграцията, а за предотвратяване на незаконното пребиваване в САЩ

Все повече латиноамериканци имат право на глас в Съединените щати и републиканците се стремят да спечелят тяхната подкрепа чрез иновативни икономически и имиграционни политики, посочва Voice of America.   

36 милиона латиноамериканци имат право да участват в изборите през ноември. Те са с 4 милиона повече, отколкото през 2020 г. Икономиката продължава да бъде един от централните проблеми за това население и републиканците настояват, че създаването на нови работни места не е достатъчно за подобряване на качеството на живот. 

Как Мексико приема оттеглянето на Байдън от президентската надпревара

„Не само инфлацията намалява, не само безработицата намалява, но и латиноамериканците имат повече пари. Ние им осигуряваме работни места с достойно заплащане”, обясни делегатът Карлос Диас.  

Кои световноизвестни личности са най-големите фенове на Тръмп (ВИДЕО)

Имиграционната политика, насърчавана от Тръмп, предизвика множество демонстрации. 

„Опасността от депортиране и масово задържане би било изключително сериозно”, посочва Ерика Зуравски от Организация за правата на имигрантите.  

Републиканците настояват, че не става въпрос за блокиране на имиграцията, а за предотвратяване на незаконното пребиваване в САЩ. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.

Източник: Voice of America, dariknews.bg