Опитният специалист е депозирал оставката си след тежката загуба от Карабах

Българският шампион „Лудогорец” официално обяви, че се разделя със старши треньора си Георги Дерменджиев. Опитният специалист е депозирал оставката си след тежката загуба от Карабах, която е била приета от ръководството. С него си тръгва и помощникът му Тодор Живондов, предава Gong.bg.

Ключов играч на "Лудогорец" се контузи при квалификациите за Шампионска лига (ВИДЕО)

Временно „орлите“ ще бъдат водени от наставника на втория отбор на „Лудогорец” Захари Сираков с помощник Светослав Дяков.

Официалното съобщение на „Лудогорец” гласи:

Ръководството на ПФК Лудогорец прие оставката на старши-треньора Георги Дерменджиев, която беше депозирана след тежката загуба от Карабах в III предварителен кръг на Шампионската лига. Дерменджиев си взе довиждане с играчите преди тренировката вчера, а днес договорът му официално бе прекратен. С него си тръгва и помощникът му Тодор Живондов. 

Временно отборът ще бъде воден от старши-треньора на Лудогорец II Захари Сираков с помощник Светослав Дяков и треньор на вратарите Здравко Здравков. Сираков е в Лудогорец от януари 2021 г., когато е назначен за треньор а Лудогорец III. В края на 2023 г. той пое Лудогорец II, с който постига забележителни резултати от началото на сезона във Втора лига. Към момента дубълът на Лудогорец, в който преобладават 16-17 годишни юноши от Академията заема първо място във временното класиране. 

За Георги Дерменджиев това бе третият период начело на Лудогорец, в който той стана шампион на България и гарантира поредно участие в груповата фаза на европейските клубни турнири.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Gong.bg