Почти всички обитатели да участвали в кинопродукции или реклами

Животни и птици от малка семейна ферма край Разград участват в холивудски продукции и рекламни клипове.

Зеленият Коко е филмовият герой на фермата в село Липник на Андрей Андреев и Христина Панчева. Алпаките Джак и Джеймс също са участвали във филми или поне са минавали на кастинги за тях.

Всички животни във фермата са дружелюбни и социални. Това ги прави идеалните актьори за филми и рекламни клипове. Всичко започнало случайно преди година и половина. Приятел и ментор на Андрей в соколарството му предложил да се яви на кастинг с някои от животните за холивудска продукция, снимана у нас. Участвал с алпаки, щрауси и кози. „Джеймс трябваше да ходи в една много голяма продукция. Тя беше за детенце, което има зоопарк, но му го конфискуват и той трябваше да върви унил под изкуствен дъжд. Толкова се притеснявахме преди това. Пускали сме пръскачки за тренировки и той винаги се притесняваше от водата, а там за късмет започна да се радва и да му достави удоволствие това, че го къпят”, спомня си Андрей.

Леопард уби собственика си в зоологическа градина в Словакия

Марти е от породата българска калоферска коза. Тя толкова добре заучила ролята, за която се явявала на кастинг, че когато видела стол,  се качвала на него, за да се храни. „Тренировките с животни вървят без наказания и без злоупотреби”, дебело подчертава собственикът на фермата.

Най-голямата звезда - зеленият Коко, е безупречен пред камерите. Можете да го видите в реклама на рамото на Ненчо Балабанов, както и по билбордове в Европа. С папагалите Христина и Андрей имат най-забавните случки в ежедневието. Зеленият съвършено имитира звуци, а червеният си взема пари.

Почти половината животни от семейната ферма в село Липник са натрупали стаж като актьори както в България, така и в чужбина. Две трети от питомците са ходили на кастинг. Сърна трябвало да преследва самодива във филм. Козелът Лео, който въпреки, че не бил одобрен за ролята, станал шампион в друг формат. Той трябвало да сгази човек по скала, не се одобри кастинга. „ От породата месодайни кози боер е. Не е звезда в киното, но е най-големият шампион в нашата ферма, тъй като за три години има около 8 или 9 първи места”, обясняват собствениците на фермата.

Повече гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase