Дадох всичко от себе си, каза българският състезател

България вече има първия си златен медал от параолимпиадата в Париж. Ружди Ружди категорично спечели титлата в тласкането на гюле. Фантастичното му представяне го изведе далеч пред опонентите му. Резултатът му е 12 метра и 40 сантиметра - почти половин метър пред втория състезател. Това е втора олимпийска титла за родения в Глоджево Ружди след златото от Рио през 2021 година.

Златен медал за Ружди Ружди от Параолимпиадата в Париж

„Щастлив съм, че успях отново да спечеля златния медал. Дадох всичко от себе си. Много се радвам, че отново се качвам на високия връх. Наградата посвещавам на моя треньор, на хората, които ми помагаха и на цяла България”, заяви параолимпиецът ни Ружди Ружди. 

А малко след отличното му представяне, неговият треньор сподели причината, на която вярва, че се дължат отчасти успехите на Ружди.

"Един ден реших да проуча какво значи неговото име „Ружди”? На арабски това означава „търсещ победата”. И може би така и намерих отговора на въпроса кое го държи на върха и защо толкова обича да печели състезания. Той наистина е човек, който обича да бъде първи, да бъде на високо ниво и това го мотивира", категоричен е Радостин Тодоров, треньор на Ружди Ружди.

След игрите – Ружди се завръща обратно в родното Глоджево, където винаги бива посрещан като шампион. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase