Двама младежи бяха в болница

Трима непълнолетни бяха пребити от 18-годишен младеж в Айтос. Според първоначалната информация причината за посегателството станали реплики, отправени към майката на сочения за извършител. Защо обаче на заподозрения все още не са повдигнати обвинения?

„Разследването е в начален етап, но още в същия ден – 27 август, е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда вследствие на побой”, уточни в ефира на „Здравей, България" говорителят на Районната прокуратура в Бургас Щилиян Димитров. По думите му причината все още да няма повдигнато обвинение е, че материалите не са докладвани на наблюдаващия прокурор.

Счупени нос и челюст: Жесток побой над тийнейджъри в Айтос, двама са в болница

По случая е назначена съдебно-медицинска експертиза, но тя също още не е изготвена. Процедурата се бави, допълни прокурор Димитров, защото пострадалите са трима и за всеки един от тях трябва да се събере голям набор от документи, за да се определи видът на телесната повреда, която им е нанесена.

Разпитани са много свидетели, включително майката на сочения за извършител. Органите на реда издирват и видеозаписи от камери в района.

Повече гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase