Древната духовна традиция навлиза и в социалните мрежи

В Южна Корея древна духовна традиция отново е популярна с помощта на социалните медии. Сред „новите“ шамани е едно момиче от Сеул. Това е Лий Кунг Хун. Тя използва много традиционни предмети в работата си, но признава, че приветства и модерните технологии и социалните мрежи, за да стигне до стотици хиляди последователя, разказва Voice of America.

За разлика от други общества, в които доминира една религия, в съвременна Южна Корея няма единна такава. Корейските народни вярвания и практики стават все по-преобладаващи в ежедневието на страната.

Корейският шаманизъм - mugyo е традиционна форма на анимистична религия, основана на вярата, че множество богове бдят над творението и човешките дела. Като единствената местна форма на религията на Корейския полуостров, тя предшества внесени вярвания като будизма, конфуцианството и християнството.

Учени откриха папирус, който разказва за детството на Исус (ВИДЕО)

В древна Корея са се провеждаха шамански ритуали за поклонение на предците и небесните богове. В миналото шаманите са имали огромно влияние в общността.

Шаманите, наричани муданг, често са жени.

Има два вида шамани: едните са избрани от духовете и трябва да преминат през специален ритуал, а другите получават призванието си по наследство.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!

Източник: Посолството на Република Корея в Норвегия