Според него в това твърдение няма конкретика

Не трябва веднага да се съгласяваме с информацията, че взривените пейджъри на „Хизбула” идват от България. Такова мнение изрази в студиото на „Пресечна точка” бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

„Човешко е, когато някой е обвинен, да се опита да прехвърли цялата или част от вината на друг. Да си припомним, че навремето българи бяха замесени в атентата срещу Папата и после се разбра, че не е вярно. Не трябва толкова бързо да се съгласяваме с всяко едно обвинение, насочено към България. Освен това няма никаква конкретика”, твърди бившият министър.

Взривените пейджъри на "Хизбула" идват от България?

По думите му досега България не е участвала в подобни дейности. „Изведнъж сега някой да се е включил и той да е български гражданин, не ми се вижда достоверно. Това беше един атентат, насочен към група израелски граждани. Съвсем ясно е, че няма никаква насока към България и български граждани. Въпреки това всички разузнавателни служби трябва да работят с повишено внимание”, каза още Йорданов.

Нова експлозия в Ливан: Взривиха се уоки-токи устройства

На въпрос трябва ли полицейското присъствие в България да се засили, той отговори следното: „Не мисля, че трябва да се прекалява с това. По-скоро трябва да се търси информация и на базата на нея да се преценяват конкретните действия. Не бива излишно да се създава паника, защото към този момент не виждам причина”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Няколко загинали и над 2500 ранени след експлозия на пейджъри на "Хизбула" в Ливан (ВИДЕО)

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase