Съперникът му в петък вечер ще е чилиецът Алехандро Табило

Григор Димитров започва второто си участие на отборния турнир „Лейвър Къп“, който ще се проведе в Берлин. За разлика от дебюта си през 2018 г., сега 33-годишният българин е най-опитният тенисист в надпреварата. Той определи като привилегия шансът отново да изживее емоцията на „Лейвър Къп“.

Преди 6 години компания на Григор в отбора на Европа правеха Роджър Федерер и Новак Джокович, в навечерието на турнира в Берлин българинът имаше кратка среща с легендарния швейцарец.

DJ Marten: Няма момент, в който да съм се помислил за по-голям от Джокович

Димитров, който записа победа на сингъл срещу американеца Франсис Тиафо при първото си участие на „Лейвър Къп“, говори за различната емоция от тази надпревара. „Всеки път, когато играя в отборен турнир, се чувствам още по-жив. Имам възможност да кажа и на момчетата, че за мен е чест да бъда тук в този етап от кариерата ми. Голямата ми цел е да помогна на отбора“, каза спортистът. 

Съперник на Григор в петък вечер ще е чилиецът Алехандро Табило, като българинът спечели единствената им среща до момента на „Мастърс“ турнира в Маями тази година.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase