Украинският президент се срещна с редица световни лидери в кулоарите на годишното Общо събрание на ООН

Украинският президент Володимир Зеленски се срещна с редица световни лидери в кулоарите на годишното Общо събрание на ООН. Очаква се държавният глава да представи така наречения "План за победа" по време на визитата си в Северна Америка. Желанието му е документът да бъде поставен на вниманието на президента Джо Байдън, представители от Конгреса, както и на кандидатите за президент – Камала Харис и Доналд Тръмп.

Какво включва "Планът за победа", който Зеленски ще представи в САЩ

Очаква се тази седмица Зеленски да засили настояването си Съединените щати да разхлабят ограниченията върху използването на доставени от Запада ракети с голям обсег. Чрез тях украинските сили ще могат да насят удари навътре в територията на Русия.

"Путин вече е откраднал много, но никога няма да открадне бъдещето на света. Сигурен съм. Планетата се нуждае от мирно бъдеще и устойчиво развитие. Казвам го като президент на Украйна, страна, която се съпротивлява на бруталната колониална агресия на Русия. Приканвам всички лидери и нации да продължат да подкрепят нашите съвместни усилия за справедливо и мирно бъдеще", заяви украинският президент Володимир Зеленски.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase