Българинът записа участие номер 100 на "Мастърс" турнир

Григор Димитров заяви, че макар вече да е сред ветераните в Тура, все още е напълно способен да играе успешно на най-високо ниво. Световният №10 отстрани Зизу Бергс във втори кръг в Шанхай. Българинът записа участие №100 на "Мастърс" турнир, като има 141 победи на това ниво.

"Това е стотният ми "Мастърс" турнир? Не го знаех. Това са наистина много турнири", каза трикратният полуфиналист от Големия шлем на пресконференцията след мача.

Димитров се класира за втория кръг на турнира по тенис от сериите „Мастърс“

"Мисля, че на този етап от кариерата ми вече всичко е бонус. Едно от най-важните неща, които научих през годините, е да оценявам това, което правя и всичко, което имам. Подобно спортно дълголетие е приятен шок, когато се обърнеш назад и направиш равносметка. В момента обаче не мисля за това, защото осъзнавам колко далеч назад в миналото се простира кариерата ми. Концентриран съм изцяло върху настоящето", добави първата ни ракета.

Димитров прекъсна трофейната си суша още в самото начало на годината, триумфирайки на ATP 250 турнира в Бризбън. Освен това българинът стигна до два четвъртфинала на Големия шлем в рамките на един сезон за пръв път от 2014 г. насам.

"Кариерата ми донякъде отразява моя живот извън корта. Понякога правиш житейски промени, които вредят на кариерата ти, друг път се случва обратното. Тенисът дава много, но и взема много. Предполагам, че ще бъде така до края на кариерата ми", обясни първата ни ракета. 

"Мисля, че все още имам какво да покажа. На този етап най-важното е да си разпределям силите и да изготвям разумно графика си, за да мога във всеки мач да съм здрав и отпочинал. Това, от своя страна, ще ми позволи да се наслаждавам на играта и да не мисля толкова много за резултата. Трудно е, защото когато си във форма и си в Топ 10, искаш да играеш винаги, когато е възможно. С годините обаче се научих, че търпението е един от основните фактори за постоянството", добави още Димитров.

Във вторник Григор Димитров ще се изправи срещу Алексей Попирин в трети кръг в Шанхай.

Редактор: Виктория Гетова
Източник: БГНЕС