Има силно задимяване

Пожар избухна в общинското предприятие по чистота в пловдивския район „Южен”. В голямата си част той е задимен. Пламъците са се разгорели към 5:30 ч. в петък. Шест екипа огнеборци са на място. 

Голям пожар в оранжерия край Благоевград (ВИДЕО+СНИМКИ)

Запалили са се дървени материали и текстил. Какви са мащабите на пожара и има ли опасност от обгазяване, предстои да се изясни. Шофьори, които минават в района, споделят, че димна завеса, наподобяваща мъгла, е покрила пътищата. 

Според директора на предприятието Десислава Георгиева служител на денонощната охрана е забелязал пожара. А реакцията на огнеборците е била бърза и са овладели ситуацията. По думите ѝ огънят е тръгнал от частта за текстилни отпадъци - остатъци от дървесни материали (стари дограми и шкафове), които се съхраняват в обекта. Разследването ще установи дали пожарът е умишлен.

Към 8:30 часа огънят бе потушен. Няма данни за засегнати постройки на дружеството.

От РИОСВ изпратиха на място мобилна станция за измерване качеството на атмосферния въздух.  Следят се показателите от двете автоматични измервателни станции в града и при установени превишения Инспекцията ще информира своевременно гражданите.

От РЗИ препоръчват превантивни мерки като съветват жителите да затварят прозорците, а децата и хроничноболните да излизат навън само при необходимост.