Освен музикант, беше и авторитет, каза журналистът от БГ Радио Атанас Стоянов

В неделя почитатели на Кирил Маричков се събраха пред дома му в София. Феновете на групата изпяха „Клетва”, „Две следи” и „Среща”, за да напомнят, че великото творчество е вечно и да изпратят легендата на българската музика. А пред НДК стотици китаристи се събраха в късния следобед и изсвириха „Клетва”.

„Ако Маричков го беше видял, щеше да е много щастлив. Той беше светъл човек, далеч от тъгата, жизнеутвърждаващ, готин човек, който би направил същото”, заяви радиоводещият Симеон Колев в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

„Освен музикант, той беше и авторитет, лицето, името на новото време, на демокрацията. Беше човек, на когото хората вярваха”, коментира Атанас Стоянов.

Китари горе в памет на Кирил Маричков: Музиканти се събраха пред НДК (ВИДЕО)

„В петък вечерта бях на участие на Васил Найденов. В момента, в който дойде тъжната вест, че Маричков си е отишъл, Найденов изпя песента „Синева”. Видях 1000 човека, които веднага се прегърнаха и запяха. В очите им се виждаше тяхната младост, приятелствата, поривите и мечтите им, вярата им в музиката на Кирил Маричков. „Щурците” и Кирил Маричков са ни възпитавали нас и нашите родители”, коментира журналистът от БГ Радио Атанас Стоянов.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Редактор: Ина Григорова