Кандидат-депутатът от ИТН каза, че трябва да се изготви дългосрочен план

Енергетиката е гръбнакът на икономиката. Изумена съм когато български политици се опитват да я унищожат, защото така унищожават промишлеността. Когато говорим за енергетика, трябва да се мисли в дългосрочен план, да се изготви широка стратегия, която обхваща целия микс от енергийни източници. Това каза кандидат-депутатът от ИТН Павела Митова в „Денят на живо“ по NOVA NEWS. Тя посочи, че „трябва да се прекрати раздаването на средства на наши хора, за да направят проекти, за които не се знае какъв е стратегическият им капацитет.

Митова: Финансовата политика на държавата трябва да бъде обърната от прахосничество към спестовност

Митова посочи, че изваждането на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) и "Булгартрансгаз" от структурата на Българския енергиен холдинг ще дестабилизира финансово както холдинга, така и всички останали дружества. „Ако това се случи, ще бъде прекратено кросфинансирането в самия холдинг“, допълни тя.

Кандидатът за депутат от ИТН подчерта, че винаги са се противопоставяли на рязката либерализация на енергийния пазар и смятат, че тя трябва да бъде отложена. И подчерта, че в противен случай всички граждани биха станала енергийно бедни.

 Целия разговор гледайте във видеото.

Редактор: Цветина Петрова