Вижте какво казаха, след като упражниха правото си на глас

Политическите лидери упражниха правото си на глас в неделния изборен ден. Всички те призоваха българските граждани да отидат до урните.

„Хората искат да има правителство, сигурност и стабилност. Да излязат и да гласуват, слънчево е, тревата е зелена, отлично е за игра. Пазете се от Гунди и последни секунди”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Традиционно, той гласува в 78 СУ „Христо Смирненски“ в Банкя.

Борисов: Хората искат да има правителство, сигурност и стабилност

„Искам да помоля всички български граждани, които имат право на глас - нека да излязат и да гласуват. Защото днес се решава съдбата на управлението на държавата. Аз по традиция гласувам за силна България в обединена Европа. И искам да работим заедно с останалите за създаване на редовна власт, която да има основен приоритет прозрачно и справедливо изразходване на парите от българските граждани”. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов, след като упражни правото си на глас. 

Атанасов: По традиция гласувам за силна България в обединена Европа

По думите му „финансирането на държавата е изключително важно”. „Всяка една функция на страната се финансира. И когато се приема бюджетът - правителство и парламент съвместно и прозрачно трябва да разходват парите на българските граждани. Разбира се за здравеопазване, за образование и най-важното - за доброто бъдеще на българските граждани, техните деца и внуци”, подчерта той.

Атанасов изрази надежда, че „има шанс за създаване на кабинет”. „Мисля си, че всички политически сили са наясно, че българските граждани няма да ги търпят повече”, категоричен беше той. 

Петков: От всички българи зависи дали ще страната ни ще отиде напред

„България трябва да отиде напред, а дали това ще се случи, зависи днес от всички хора.  Гласувах за продължаване на политиката повишаване на доходите и пенсиите. За младите хора – да имат шанс да си отглеждат децата у нас, за здравеопазване без доплащания”, коментира съпредседателят наПродължаваме Промяната” Кирил Петков веднага, след като пусна гласа си.

„Гласувах за това България вече да бъде за пример, а не за присмех. И то за присмех в очите на собствения си народ. Лошото, което виждам, е катастрофално ниската избирателна активност. Искам да кажа на българския народ, че ако днес не излезе да гласува, убива собственото си бъдеще, убива настоящето си, убива България като цяло”, коментира лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

„Довечера е възможно да видим една катастрофирала държава, една унищожена държава, в която с 50-60 000 купени гласа може да се влезе в парламента. Хората не са разочаровани, а отчаяни. Хората не вярват, че ще има промяна", допълни Костадинов. 

Костадин Костадинов: Ако българският народ не излезе да гласува - убива бъдещето си

И подчерта, че целта на партията му е да „имаме едно ясно отворено общество, в което да знаем кой какъв е и кой за кого работи". 

„Гласувах за една по-добра България с ново начало за всички! С грижа за хората и намиране на съгласия, в името на надеждите на хората". С това послание подаде гласа си председателят на ДПС и водач на листата на “ДПС-Ново начало” за Благоевград и Хасково Делян Пеевски в секцията в ОУ “Св.Св. Кирил и Методий” в родопското село Бабяк, Община Белица.

Пеевски: Гласувах за по-добра България

„Гласувах за свободата и сигурността на всички български граждани, за по-доброто бъдеще на България”. Това заяви лидерът на „Алианс за права и свободи” Ахмед Доган, след като упражни правото си на глас.

Ахмед Доган: Гласувах за свободата и сигурността на българските граждани

„Какъв кабинет ще има, в какви конфигурации и сглобка – мисля, че е рано да кажем. Според мен след 20 часа ще имаме реални основания да мислим какъв кабинет евентуално се появява на хоризонта”, допълни той.

„Гласувах, за да върнем държавата на хората. Гласувах, защото трябва ясно да кажем на българските граждани, че всеки глас е важен и всеки трябва да упражни това свое право, за да не позволява друг да решава вместо него. Гласувах, защото България се намира в тежка криза - икономическа, политическа, социална, морална. Време е за решение. Време е да построим една по-различна България, време е да дадем много надежда на хората” , сподели лидерът на БСП Атанас Зафиров.

Атанас Зафиров: Гласувах, за да върнем държавата на хората

Той обясни, че „традиционно гласува на хартия, защото смята, че така възможността за манипулация е по-малка". 

„Гласувах за това свободният и независим глас да победи зависимия. Гласувах за това разумът и логиката да надделеят над хаоса и разпада. Гласувах за това България най-после да има стабилност, ясно мнозинство и ясна позиция в Европа”. Това каза Станислав Балабанов от „Има такъв народ”, след като пусна гласа си за парламентарния вот. Той призова всички млади хора да отделят няколко минути днес и да отидат до урните, „за да не оставят зависимостите да надделеят над тях”.

Балабанов: Гласувах разумът и логиката да надделеят над хаоса и разпада

„Ще направим всичко възможно да има правителство, защото това е от изключителна важност за обществото ни”, каза още Балабанов.

Ивелин Михайлов: Искаме всеки човек да има равни права пред закона

„Искаме всеки човек - от най-обикновения до най-висшия политик и предприемач и бизнесмен, да има еднакви права и всички да са еднакви пред закона", обясни Ивелин Михайлов от партия „Величие”, след като упражни правото си на глас.

"Важно е да имаме свобода, да може всеки един човек да е сигурен, че получава това, което заслужава, че може да гарантира резултата от труда си", каза още той.