Снимка: iStock
Събитието се провежда за пети път
Днес е петото издание на кулинарния фестивал „Да завием баница в село Крушовица“. По традиция и тази година се очаква да се съберат участници и гости от близо и далеч, за да премерят уменията си, а и да се почерпят вкусно, да потанцуват и да се повеселят.
Светлин замеси пред екипа на NOVA своите баници, с които участва в конкурса „Да завием баница в село Крушовица“. За пръв път прави сладко печиво по подобрена стара семейна рецепта.
"Сладката баница е с локум, халва и кракан от фъстъци. Направил съм сироп от захар, кори от портокал и лимони", споделя рецептата Светлин Тодоров.
Три български салати са в топ 10 на най-вкусните в света
Всичко, което успяваме да научим, е че в баницата има 2 вида локум – с аромат на рози и на ванилия. Останалата част от рецептата се оказва семейна, но и лична тайна. Светлин ни споделя само, че за приготвянето ѝ са необходими 4 часа.
Толкова дълго се прави и баницата с охлюви. Докато я приготвя Светлин ни разказва, че на кулинарен майсторлък се учил в средното училище във Враца, в Пловдивския университет, от практика в чужбина и на българското Черноморие. Точно там баниците му станали страст.
Повече по темата гледайте във видеото.
Последвайте ни