Ще продължи ли да вали?

Циклонът, който определяше времето у нас през последните 2 дни, се изтегля на югоизток. С него и валежите от запад на изток ще спрат навсякъде.

След обяд и вечерта в планините и в източните райони ще има условия за по-плътна облачност със слаби превалявания. Денят ще е прохладен с температури в ранния следобед между 16 и 21 градуса. В планините – между 5 и 10, а около крайбрежието – 16-18 градуса.

Почивните дни ще започнат с променлива облачност с повече слънчеви часове в централната част на страната. В крайните източни райони в събота са възможни незначителни превалявания. Температурите около обяд ще бъдат около и малко над 20 градуса.

В неделя затоплянето ще продължи с 2-3 градуса нагоре около обяд. След това от северозапад студен атмосферен фронт ще свали температурите със силни пориви на вятъра и валежи. Нестабилното време ще продължи и през новата седмица.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.