В изявление, публикувано във вестник New York Times от името на четвъртия син - Омар бин Ладен, се казва, че покушението е своеволно и извън закона...

Синовете на Осама бин Ладен разкритикуваха остро убийството на баща им от американските спецчасти. В изявление, публикувано във вестник New York Times от името на четвъртия син - Омар бин Ладен, се казва, че покушението е своеволно и извън закона. 


Омар бин Ладен, който нееднократно се е дистанцирал от идеологията и действията на баща си, заявява още, че семейството на Осама не е убедено в смъртта на лидера на Ал Кайда поради липсата на тялото или фотографски доказателства.


Но ако той наистина е мъртъв, ние, неговите роднини, искаме да знаем защо невъоръжен човек не е бил арестуван и съден, както повелява международното право, а разстрелян, пише в изявлението.


Омар бин Ладен изтъква, че убийството не е начин за решаване на политически проблеми. Той дава за пример свалените от власт Саддам Хюсеин и Слободан Милошевич, които са получили правота да се защитят в съда.


Семейството на бин Ладен настоява още трите му жени и няколко деца, за които се предполага, че са задържани от пакистанските власти, да бъдат освободени.