Исландия вече отвори отново всичките си международни летища, включително \"Кефлавик\" в Рейкявик. Все пак част от исландското въздушно пространство в района на изригналия вулкан ще остане затворена...

Хиляди пътници ще трябва да нощуват по британските летища заради вулканичната пепел, изпусната при изригването на исландския вулкан Гримсвьотн. Редица авиокомпании взеха решение да не извършват полети от и за Шотландия. Засега обаче вредното влияние от вулкана е локализирано само до северната част на Великобритания. 


Исландия вече отвори отново всичките си международни летища, включително \"Кефлавик\" в Рейкявик. Все пак част от исландското въздушно пространство в района на изригналия вулкан ще остане затворена.


Въпреки опасенията, че гъстият облак от Гримсвьотн може да застраши западната част на европейското въздушно пространство, към момента не се очаква повторение на кризата от април миналата година.


Тогава подобно вулканично изригване в Исландия блокира полетите в цяла Европа за период от десетина и предизвика истински транспортен хаос на Стария континент, като материалните щети бяха за милиарди долари.