Десетки други ранени. Сред пострадалите има и три деца. Най-тежко засегнат е районът около Оклахома сити. Газостанция е избухнала в град Ел Рено, но за щастие там жертви няма...

Петима души загинаха, а десетки други бяха ранени, след като ново торнадо премина през американския щат Оклахома. На места скоростта на вятъра достига до 250 километра в час.

 

Сред пострадалите има и три деца. Най-тежко засегнат е районът около Оклахома сити. Газостанция е избухнала в град Ел Рено, но за щастие там жертви няма.


Бедствието дойде в момент, когато спасителните екипи се опитват да издирят безследно изчезнали в градчето Джоплин, също пометено от торнадо. 122-ма души са загинали, след като стихията премина през центъра на града.


Метеоролозите съобщиха, че днес се очаква фронтът отново да премине през Джоплин, като е възможно да има още едно торнадо. Президентът Барак Обама ще пристигне в засегнатия район веднага след като се завърне от европейската си обиколка. Той обеща правителството да направи всичко възможно за възстановяването на пострадалите райони.