В реч преди разговора си с американската министърка на вътрешната сигурност Джанет Наполитано, индийският министър на вътрешните работи предупреди, че световният епицентър на тероризма се намира в Пакистан, където \"широката терористична инфраструктура просперира отдавна като инструмент на държавната политика\".

Индийският министър на вътрешните работи П. Шидамбарам заяви днес, че Пакистан е станал \"крехка\" държава и \"световен епицентър на тероризма\".

В реч преди разговора си с американската министърка на вътрешната сигурност Джанет Наполитано той предупреди, че световният епицентър на тероризма се намира в Пакистан, където \"широката терористична инфраструктура просперира отдавна като инструмент на държавната политика\". \"Днес различните терористични групи, действащи от свърталищата си в Пакистан, все повече се групират, пакистанското общество става все по-радикално, икономиката на страната става все по-несигурна и държавната структура на Пакистан става крехка, подчерта индийският вътрешен министър. /АФП