Най-малко 23-ма загинали при сблъсъци между демонстранти и полиция...

Двайсет и четирима души бяха убити в столицата на Египет, след като християни, протестиращи против нападение срещу църква, влязоха в сблъсъци със силите за сигурност. При стълкновенията са били ранени над 200 души.

 

Демонстрантите хвърляли камъни и запалителни бомби по силите за сигурност и подпалили няколко автомобила. Стотици хора са участвали в сблъсъците на мост в Кайро, преди да се пренесат към площад \"Тахрир\". Армията също се е намесила.

 

Хиляди християни протестираха в Кайро и Александрия, като скандираха лозунги срещу управляващите военни. Демонстрантите  настояват правителството да уволни губернатора на провинция Асуан, след като преди няколко дни беше разрушена местна църква. Напрежението между християни и мюсюлмани нарасна през последните месеци, като сегашните сблъсъци са най-сериозните прояви на насилие в Египет след въстанието, довело до свалянето на режима на Хосни Мубарак през февруари. Заради настоящите размирици египетските власти въведоха полицейски час в централната част на Кайро. Той беше в сила през цялата нощ.