Управляващите планират подобна реформа да бъде извършена и в козметичните магазини.

Дамите в Саудитска Арабия вече ще могат да купуват бельо от специализираните магазини в страната от жени-продавачи. Дълги години в кралството разрешение да продават бельо имаха само мъжете.

След продължителна кампания от страна на правозащитници крал Абдула издаде указ, с който разпорежда що се отнася до продажбата на бельо, жените в Саудитска Арабия да бъдат обслужвани само от други жени. Според журналистката Самар Фатани, досега почти всяка дама в ислямското кралство, която е можела да си го позволи, е купувала бельото си в чужбина, за да избегне неудобството и притеснението от пазаруване на тези стоки от мъже. С новия закон тази практика най-накрая ще се промени, убедена е Фатани. Освен това ще се стигне до създаване на близо 40 хиляди нови работни места за жените в Саудитска Арабия, които по принцип получават правото да работят само в много редки случаи.

Управляващите планират през юли подобна реформа да бъде извършена и в козметичните магазини. Реформаторските действия на властта срещат и доста критики, в това число и от главния мюфтия шейх Абдел Азиз ал-Шейх. Според него наемането на жени на работа е престъпление и в разрез с шериата. Във връзка с крайна реакция от страна на радикални ислямисти, министерството на труда назначи наблюдатели, които в първите седмици от реформата ще пазят жените от тормоз на работното място и нападения.