Сред задържаните са и някои от лидерите на опозицията...

Владимир Путин спечели изборите за президент в Русия с над 60 процента от гласовете. Изборите обаче предизвикаха многохилядни протести на опозицията тази вечер.

 

Според властите в Москва са се събрали 14 хиляди души. А по последна информация стотици протестиращи срещу Путин са били арестувани. Сред задържаните са и някои от лидерите на опозицията.

 

Демонстрантите бяха разгонени от полицията за борба с безредиците, след като отказаха да напуснат площада. В Санкт Петербург около 800 души излязоха на митинг, който не е бил разрешен от властите. Протестиращите изстреляли няколко сигнални ракети. Арестувани са 70 души.

 

Протестът на опозицията на Пушкинския площад събра няколко хиляди. Протестиращите поискаха нови, чести избори за президент и Държавната дума. А победата на Владимир Путин като фарс. 

 

Пушкинският площад се оказа малък за тези, които дойдоха да изразят недоволството си от резултата на президентските избори.
„Страната вече се промени. Тези, които спаха, се събудиха\", каза Сергей Марков.

 

„Винаги е така. Независимо от това колко много хора дойдат на митинга против Путин, Путин прави по-големи митинги като наема хора. Знам, че студентите от много ВУЗ-ове идват на пропутинските митинги под заплаха, че иначе семестърът им няма да бъде заверен\", коментира Елена Волкова.


Репортер: Ина Гълъбова