Най-малко 30 жени бяха арестувани в столицата на Куба - Хавана по време на протест...

Най-малко 30 жени бяха арестувани в столицата на Куба - Хавана по време на безпрецедентен протест.  Демонстрацията на майки и съпруги на политически затворници беше свикана само седмица преди посещението на папа Бенедикт XVI на комунистическия остров.

Демонстрацията в Хавана беше свикана от дисидентската група \"Дами в бяло\". Сред задържаните от кубинската полиция е и ръководителката на движението. Заедно с тях в ареста са и трима мъже, единият от които е съпругът й и бивш политически затворник.

Свидетели на случилото се разказват, че групата дисиденти били арестувани от цивилни полицаи, които слезли от автобус, на който нямало никакви знаци, че е полицейски.

Официална Хавана твърди, че в затворите й няма никакви политически затворници, а дисидентите са обикновени престъпници и наемници, платени от Вашингтон, за да всяват безредици, посочват световните агенции. В същото време, членовете на групата \"Дами в бяло\" обявиха, че през последните дни комунистическите власти са усилили натиска си върху тях.

Главата на Римо-католическата църква Папа Бенедикт XVI  ще пристигне в Куба на 26-ти март за тридневно посещение. Преди това той ще посети Мексико.