Пацифистко решение или евтаназия ще реши проблема с бездомните животни...

„Който иска да храни куче – си го взима вкъщи. Който не иска – го оставя на „Екоравновесие" , каза в "Здравей, България" гражданинът Светлана Чолакова. Относно предложението на Общината – да бъдат глобявани хора, които хранят бездомните кучета, по думите й това няма да разреши проблема.

 

Какво е решението с уличните кучета разискваха гостите в „Здравей, България" - Ирина Николова – зам.-председател на сдружение „Помощ за животните – ДАРА" и гражданката Светлана Чолакова.

 

Според Николова 10 хил. кучета на територията на столицата няма къде да бъдат приютени. От сдружението коментираха, че от години се очакват приюти, които да се погрижат за животните. Според „ДАРА" ако Столична община не беше нарушила Закона за защита на животните, този проблем щеше да бъде разрешен по цивилизационен начин, без да се налага да се използва насилие. Г-жа Николова  каза, че от квартал „Малинова долина" многократно са подавали сигнали за уличните кучета, но от „Екоравновесие" не са отреагирали.

 

Въпреки че е приютила четири бездомни кучета, Г-жа Чолакова сподели крайното убеждение, че уличните животни трябва да бъдат подложени на евтаназия.