Муса Джафери даде специално интервю за Новините на Нова...

 

Сценарий за дестабилизация на Македония чрез петорното убийство край Скопие няма. Това заяви специално за Новините на Нова вицепремиерът Муса Джафери. Той беше категоричен, че никоя от съседните държави няма интерес от подобно деяние.

 

„Не може да се насажда негативизъм към съседите. Не вярвам някоя друга страна да си позволи да експериментира негативни сценарии, защото това няма да й помогне да защити своя интерес", обясни Джафери. 

 

Той каза още, че шансовете за възникване на размирици са минимални.

 

„Не вярвам, че има етническа или политическа причина за убийствата. Лошо е да се мисли, че те са междуетнически проблем. Мотивите могат да бъдат различни", коментира вицепремиерът.

 

Премиерът на Македония Никола Груевски заяви, че не може да има колективна вина за жестокото петорно убийство край Скопие, разтърсило страната преди Великден. 

 

Министър-председателят подчерта, че ако убийците са македонци, не може да са виновни всички македонци, а ако са албанци - не са виновни всички албанци.

 

Той беше категоричен, че извършителите ще бъдат задържани и изправени пред съда, независимо към коя етническа група принадлежат.

 

Премиерът подчерта, че не смята да сменя министъра на вътрешните работи Гордана Янкулоска, нито да прави структурни промени във ведомството.

 

Интервюто с Муса Джафери проведе Александрина Аврамова.

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова в сайта Nova Play.