Ще се сблъскаме с метал, фолк, поп, рок и спортните запалянковци

Ясно е, че всяко едно изкуство си има своите почитатели. Днес в „Клуб Нюз” решихме да проверим спорния въпрос кои са най-запалените фенове. Ще се сблъскаме с метал, фолк, поп, рок и спортните запалянковци, за да разберем по какво си приличат и как се различават.

 

Обръщаме внимание първо на метал манияците. Те са нещо като секта. Имат си отличителни черти и атрибути, с които никога не се разделят. Това са дълга коса, огромни кубинки, черен молив за очи, задължителните тениски на любими банди. Винаги ще познаете металите. Най-силно се противят срещу така наречените „чалгари” или хората, слушащи фолк ритми. Мечтаят да седят на входа на дискотеките и да им мажат пръстите с олио, за да не могат да щракат. Както се казва - хора всякакви. 

 

Съвсем разбираемо, фолк фенове ги избягват и открито им се подиграват. Те обикновено  всячески се стремят да подражават на визията на фуриите. Именно за това косите са изгорени от перхидрол, а полите и топовете са скандално къси. От колите им винаги бичи любимия ритъм, а телефоните звънят с последния фолк хит, оглавил класациите. За нищо на света не пропускат участия и концерти. А петък вечер и събота ще ги откриете в чалга дискотеките.

 

При поп феновете нещата са по-отворени. Любителите на този тип музика често признават, че слушат всичко. От друга страна, културното помиярство си има своите предимства.

 

Рок феновете са по-ориентирани. Най-добре се чувстват по фестивалите, където  разпускат натрупаната енергия. Рок манияците определено знаят как се прави купон. Конкуренция са способни да им правят единствено спортните запалянковци. Понякога страстта им наистина преминава границите. Не се срамуват дори да плачат при срещата с идолите си.

 

Трудно е да се прецени кои са най-върлите фенове, но едно е сигурно – всички държат и са страстно отдадени на своите мании.