Кръстьо Пеев е единственият български актьор, който се е снимал в „Skyfall”

Наскоро се проведе световната премиера на 23-тия филм от поредицата за Джеймс Бонд - „Skyfall”. На събитието в Ройъл Албърт Хол присъстваха актьорите, изиграли основните образи.


„Всичко това е ме прави горд. Организацията на събитието е страхотна. Това е третата ми премиера и досега не съм бил на нещо подобно. Невероятно е!”, твърди Дениъл Крейг, актьорът, който играе главната роля на Агент 007.


„Мисля, че „Skyfall” добавя малко вкус към класическите филми за Бонд, нещо по-модернистично към настоящето”, смята Хавиер Бардем, който е в ролята на Силва. Според него комбинацията, която е направил Сам Мендес е чудесна.


Самият Мендес, директор на продукцията, пък заяви: „Най-вълнуващото в този филм е страхотната актьорска игра, невероятното актьорско майсторство – виждате го на екрана. За мен това, което прави филма толкова вълнуващ, са огромните човешки усилия, които бяха положени”.


Ролята на Северин пък се играе от Беренис Марло. „Всеки кадър в този филм е толкова красив, чувствах се като в сън”, споделя той.


Малко хора знаят, че в този филм има и българско участие. Това е Кръстьо Пеев - единственият български актьор, който участва в новия филм за Джеймс Бонд – „Skyfall”.


Пеев бе гост в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия, където разказа интересни факти около участието си.


Първоначално той участвал в кастинг за наемни убийци, в който е трябвало да има около 20-тина мъже. Основната им роля във филма е група, чиято цел е убийството на Бонд. Той издържа успешно целия кастинг, но се оказва, че продуцентите търсят рускоговорящ актьор, който да изиграе тази сцена.


„Понеже от всички десет, само аз говорех руски, изкарах лудия късмет да бъда избран за сцена с Дениъл Крейг. Тогава направихме три сцени в Лондонското сити. Впоследствие имахме още една сцена заедно с него”, разказа актьорът пред водещия Павел Владимиров.


Целия разговор с Кръстьо Пеев и кинокритика Деян Статулов може да гледате във видеото.